اگر میخواهید در استرالیا تحصیل کنید لازم است در مورد گزینههای موجود اطلاعاتی در اختیار داشته باشید. طبق آمار Times Higher Education’s World University Rankings در سال 2021 سی و هفت دانشگاه تاپ در استرالیا وجود دارد، که 6 مورد آنها جزو 100 دانشگاه برتر هستند، پس هیچ محدودیتی برای انتخاب وجود ندارد. دانشگاههای تاپ در هر چهار گوشه استرالیا وجود دارند، از پرث (Perth) در غرب تا بریزبین (Brisbane) در شرق، داروین (Darwin) در شمال و هوبارت (Hobart) در جنوب.
بر اساس این رنکینگ بهترین دانشگاه استرالیا، دانشگاه ملبورن (University of Melbourne) است، تنها دانشگاه این کشور که در بین 50 دانشگاه برتر حضور دارد (با رنکینگ 30)، دانشگاه سیدنی (University of Sydney) (با رنکینگ 51)، دانشگاه ملی استرالیا (Australian National University) (با رنکینگ 59)، دانشگاه کوینزلند (University of Queensland) (با رنکینگ 62) و دانشگاه موناش (Monash University) (با رنکینگ 64) در ردههای بعدی قرار دارند. استرالیا بعد از بریتانیا و ایالات متحده دارای بیشترین دانشجوی بین المللی است، که برای کشوری با جمعیت 24 میلیون نفر بسیار قابل ملاحظه است.
در این مقاله تحصیل رایگان در استرالیا و شرایط 2021 امکان اخذ پذیرش فوری تحصیل رایگان در استرالیا را بررسی مینماییم، تحصیل رایگان در استرالیا مورد تقاضای بسیاری از دانشجویان خواستار تحصیل رایگان در مقطع دکتری استرالیا قرار گرفته است، امروزه بورس تحصیلی در استرالیا یکی از طرق مهاجرت به استرالیا می باشد که تلاش شده است در این مقاله به صورت کامل تمام قوانین مهاجرتی این کشور را به متقاضیان تحصیل رایگان در دانشگاه های استرالیا عنوان کنیم و شرایط اخذ پذیرش تحصیلی استرالیا و ویزا در استرالیا را به نظر دانشجویان خواستار تحصیل رایگان در استرالیا برسانیم.
شرایط تحصیل رایگان در استرالیا
در سال های اخیر تحصیل رایگان در استرالیا یکی از گزینه های والدین برای فرزندان خود بود است و اینکه آیا تحصیل رایگان در استرالیا شامل دانشجویان بین الملل هم می شود یا خیر؟ تحصیل رایگان در استرالیا آیا هزینه های زندگی را هم در بر می گیرد یا خیر؟ آنچه که حائز اهمیت است این است که بدانید تحصیل رایگان در استرالیا شامل چه مقاطعی می شود و همچنین تحصیل رایگان در استرالیا چه شرایط و فاکتور هایی باید رعایت شود و در آخر اینکه چه مدارکی برای تحصیل رایگان در استرالیا نیاز است تا برای بورسیه تحصیلی استرالیا اقدام شود.
در ابتدای شرح تحصیل رایگان در استرالیا باید عنوان کرد که اکثراً در مقاطع دکترا افراد واجد شرایط برای اخذ بورسیه تحصیلی در استرالیا هستند و می توانند در دانشگاه های این کشور تحصیل رایگان در استرالیا داشته باشند. لذا این نکته حائز اهمیت است که دانشجویان مقاطع کارشناسی در استرالیا و کارشناسی ارشد در استرالیا حق کار پاره وقت دارند و می توانند این از راه هزینه های خود را جبران نمایند.
محدودیت سنی برای اخذ امکان تحصیل رایگان در استرالیا، یکی دیگر از شرایط خاص اخذ بورسیه است؛ آنچه واضح است این است که نظام آموزشی کشور استرالیا به صورت رایگان نیست و افراد متقاضی تحصیل رایگان در استرالیا باید با اخذ بورسیه تحصیلی در این کشور هزینه های تحصیل و زندگی خود را پرداخت کنند. لذا برای اخذ بورسیه گپ تحصیلی افراد نباید بیش از 5 سال باشد و یا به عبارت دیگر نباید برای اخذ امکان تحصیل رایگان در استرالیا بیش از 5 سال از فارغ التحصیلی افراد گذشته باشد.
داشتن مدرک زبان از دیگر مدارک مورد نیاز جهت اخذ امکان تحصیل رایگان در استرالیا است، لازم به ذکر است باید مدرک زبان آیلتس 7 به بالا داشته باشید تا بتوانید موفق به اخذ بورسیه تحصیلی داشته باشید. دیگر مدرک مورد نیاز در بورسیه تحصیلی داشتن انگیزه نامه و توصیه نامه از اساتید است که برای اخذ امکان تحصیل رایگان در استرالیا است.
کشور استرالیا بورسیه های مختلفی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته است تا این افراد تحصیل رایگان در استرالیا داشته باشند و این سیاست استرالیا است تا بعد از تحصیل در این کشور بتوانند از این فارغ التحصیلان نهایت استفاده را انجام دهند. بورسیه هایی از جملهALA ، Ausaid ،ADS و غیره که باید توجه بفرمایید به علت سطح علمی دانشگاه های ایران و محدودیت های دیگر کمتر بورسیه دولتی استرالیا است که شامل حال دانشجویان ایرانی شود.
سایر بورسیه های کشور استرالیا وجود دارد که این بورسیه ها جزئی است و تنها برای متقاضیان تحصیل رایگان در استرالیا یا شامل شهریه دانشگاه می شود و یا هزینه های خوابگاه، این بورسیه ها هزینه های جزئی افراد را ساپورت می کند و شامل تمام هزینه های دانشجویان نخواهد شد.
دانشجویان ایرانی اکثراً می تواند برای اخذ امکان تحصیل رایگان در استرالیا از بورسیه تحصیلی IPRS استفاده نمایند که این بورسیه تحصیلی تنها شامل هزینه های تحصیل در استرالیا (شهریه دانشگاه) و بیمه افراد خواهد شد که باید دانشجویان هزینه های زندگی خود را که در ایالت های استرالیا مختلف است خود پرداخت نمایند، لازم به ذکر است که شایستگی شما در این موضوع بسیار حائز اهمیت است. هزینه های زندگی به سبک زندگی شما در استرالیا بر می گردد اما به صورت میانگین زندگی دانشجویی در این کشور چیزی حدود 1000 تا 15000 دلار استرالیا می باشد که این هزینه های تقریباً برای یک زندگی دانشجویی متوسز رو به بالا ذکر شده است.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ بورسیه تحصیلی استرالیا و تحصیل رایگان در استرالیا:
- مدرک زبان (حداقل آیلتس 7 به بالا)؛
- توصیه نامه از اساتید دانشگاه؛
- انگیزه نامه قوی و معتبر؛
- رزومه فوق العاده (تالیف کتاب، مقاله های بین الملل، ترجه، سابقه کار مرتبط و … )؛
در پایان شایان ذکر است که دانشجویان متقاضی تحصیل رایگان در کشور استرالیا می توانند در صورت داشتن رزومه علمی خوب برای این امر اقدام نمایید. لذا باید دقت داشته باشید اگر دانشجوی مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد هستید و تقاضای تحصیل رایگان در کشور استرالیا را دارید، پیشنهاد می شود در این باره مقداری بیشتر تحقیق نمایید و شرایط خود را با وکیل مهاجرت به استرالیا در میان بگذارید و از قوانین مهاجرتی کشور های دیگر نیز مطلع شوید. در اغلب اوقات تحصیل رایگان در کشور استرالیا در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد شانس بالایی ندارد و دانشجویان مقطع دکترا در استرالیا با توجه به رزومه قوی تر می توانند بورس تحصیلی اخذ نمایند و تحصیل رایگان در استرالیا را تجربه نمایند.
دانشگاه های رایگان برای تحصیل در استرالیا
افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های استرالیا را دارند باید در اولین قدم موفق شوند از دانشگاهی در این کشور پذیرش تحصیلی دریافت کنند. به این منظور باید اطلاعات دقیق و کاملی در خصوص دانشگاه های استرالیا کسب کنید، بهترین گزینه برای اطلاع از شرایط تحصیل و مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی مراجعه به وب سایت دانشگاه مورد نظر است. در ادامه سعی داریم به معرفی دانشگاه های معتبر در کشور استرالیا اشاره کنیم.
- دانشگاه ملی استرالیا؛
- دانشگاه سیدنی؛
- دانشگاه ملبورن؛
- دانشگاه موناش؛
- دانشگاه کوئینزلند؛
- دانشگاه نیو سوث ویلز؛
- دانشگاه آدلاید؛
- دانشگاه استرالیا غربی؛
- دانشگاه مک کواری؛
- داسنشگاه سلطنتی فناوری ملبورن/ RMIT؛
- دانشگاه لاتروب؛
- دانشگاه فناوری سیدنی/ UTS؛
- دانشگاه فناوری کوئینزلند؛
- دانشگاه فناوری کرتین؛
- دانشگاه ولونگونگ؛
- دانشگاه فیلیندرز؛
- دانشگاه کانبرا؛
- دانشگاه استرالیای جنوبی؛
- دانشگاه نیوکاسل؛
- دانشگاه دیکین؛
- دانشگاه مرداک؛
- دانشگاه کاتولیک استرالیا؛
- دانشگاه سادرن کراس؛
- دانشگاه ویکتوریا؛
- دانشگاه صنعتی سوئین برن؛
- دانشگاه نوتردام؛
- دانشگاه باند؛
انواع بورسیه در استرالیا
بورسیهها میتوانند کمکهای مالی را در موارد زیر به دانشجویان ارائه دهند:
- هزینههای آموزشی؛
- هزینههای زندگی و مسکن؛
- هزینههای زندگی و هزینههای آموزشی؛
برخی بورسیهها، تمام هزینهی کل مدت دورهی تحصیل را پوشش میدهند، در حالی که برخی بورسیههای دیگر، فقط بخشی از هزینهی کل یا هزینهی یک سال را تامین میکنند. بیشتر بورسیهها بر اساس شایستگیهای آکادمیک داده میشوند، اگرچه بورسیههایی برای دانشجویان کشورهای در حال توسعه که دارای نیاز مالی هستند، نیز وجود دارد. دقت کنید که برخی بورسیهها به دانشجویانی از کشورهای خاص محدود میشود، در حالی که برخی دیگر ممکن است به یک دورهی خاص، یک شاخهی مطالعاتی یا سطح تحصیلی (برای مثال، دورهی کارشناسی ارشد) تعلق بگیرد.
چگونه برای بورسیه در استرالیا درخواست دهیم؟
روشهای خاصی وجود دارد که شما میتوانید از آنها استفاده کنید تا احتمال گرفتن بورسیه برایتان افزایش پیدا کند:
- تا جای ممکن، تحقیق بر روی بورسیهها را زود شروع کنید: فهرستی از تمام ارائه دهندگان بورسیه و تمام بورسیههایی که واجد شرایط دریافت آن هستید، درست کنید و در این لیست، هزینههایی که آنها پوشش میدهند، شرایط و ضرب الاجل ارائهی درخواست را بگنجانید. دقت کنید که برای کسب بورسیههای برخی موسسات، به درخواست نیازی نیست؛ وقتی برای دورهی آموزشی خود درخواست پذیرش میدهید، به شکل خودکار وارد فرایند دریافت بورسیه میشوید.
- مطمئن شوید که تمام مدارک مورد نیاز را فراهم میکنید: مدارک مورد نیاز برای گرفتن بورسیه، ممکن است شامل مدارک آموزشی، نامهی پیشنهاد از طرف موسسهی آموزشیتان و معرفینامه باشد. شما باید مدارک ترجمه شده و مورد تائید را در صورت نیاز ارائه کنید.
- شایستگی خود را برای دریافت هر بورسیه بررسی کنید. برخی بورسیهها فقط به دانشجویان خارجی کشورهای خاص تعلق میگیرد، در حالی که برخی دیگر ممکن است با یک دورهی تحصیلی خاص، یک شاخه یا سطح مطالعاتی مرتبط باشد (مثلاً، ممکن است بورسیههایی را پیدا کنید که به دانشجویان آلمانی که در رشتهی موسیقی تحصیل میکنند، تعلق میگیرد).
- اطمینان حاصل کنید که تمام شرایط ضروری و لازم را برای دریافت بورسیه دارید: برخی بورسیهها دارای شرایط سختی هستند (همچون فرستادن مقاله یا محدودیت در تعداد کلمات و ضرب الاجلها)، پس مطمئن شوید که قبل از پُر کردن فُرم درخواست، تمام جزئیات آن را میخوانید.
- درخواست شما توسط کسی بررسی میشود که انگلیسی را روان صحبت میکند: اگر درخواست شما دارای اشتباهات گرامری یا نگارشی باشد، کمیتههای بورسیه ممکن است درخواست شما را نادیده بگیرند.
- تا جای ممکن، برای دریافت بورسیههای زیادی درخواست دهید: حتی اگر برخی بورسیهها مبالغ کمتری به دانشجویان میدهند، داشتن یک بورسیه بهتر از نداشتن آن است. اگر بورسیهای دریافت نکردید یا اگر بورسیهی دریافتیتان، کل مدت تحصیلتان را پوشش نمیدهد، شما باید در سالهای آینده دوباره درخواست دهید.
- برای پُر کردن درخواستهای خود، کمک بگیرید: اگر هر نوع سوالی دربارهی شایستگی خود برای کسب بورسیه یا شرایط درخواست دارید، قبل از فرستادن درخواستتان، با موسسهی آموزشی خود یا سازمان ارائه دهندهی آن بورسیه تماس بگیرید.
ارائه دهندگان بورسیه در استرالیا
بورسیهها ممکن است توسط گروههای زیر ارائه شود:
- موسسهی آموزشی شما در استرالیا: با تیم دانشجویان خارجی تماس بگیرید یا برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی بورسیهی دانشجویان خارجی، به وب سایت آنها مراجعه کنید. موسسات بزرگ معمولاً دارای پایگاه دادههای بورسیه هستند که به شما اجازه میدهد جزئیات درخواست خود را وارد کنید.
- ارائه دهندهی مسکن: برخی کالجهای مسکونی و سایر ارائه کنندههای مسکن، برای کمک در هزینههای مسکن، بورسیههایی را به دانشجویان خارجی میدهند.
- دولت استرالیا: دولت استرالیا بورسیههای زیادی را به دانشجویان خارجی تحت برنامهی جایزهی دولت استرالیا برای پیشرفت و موفقیت میدهد، از جمله Endeavour Awards، Australia Awards Scholarships ،Australia Awards Pacific Scholarships و Australia Awards Fellowships.
- دپارتمانهای دولتی در کشور مادریتان: شما میتوانید با مسئولان مربوطه در کشور مادریتان یا کنسول کشورتان در استرالیا تماس برقرار کنید.
- شعبهی موسسهی آموزشی شما در کشور مادریتان: موسسهی آموزشی فعلی شما، ممکن است بورسیههایی را ارائه دهد، به ویژه اگر شما به انتقال یا تحصیل در استرالیا فکر میکنید.
- سازمانها: این بورسیه شامل سازمانهای مربوطه هم در استرالیا و هم در کشور مادریتان و همچنین سازمانهای بینالمللی از جمله بنگاههای خیریه، موسسات صنعتی و شرکتهای بزرگ است.